Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jubel när Tursköpskogen räddas – blir naturreservat

När markägaren skulle göra området till betesmark fick han starkt motstånd. Fler än 2000 personer skrev på en namnlista för att bevara Tursköpskogen. Nu griper länsstyrelsen in och räddar skogen.
– Oerhört glädjande, säger Thomas Torne i Kullabygdens ornitologiska förening.

Engagemanget för att rädda Tursköpskogen från avverkning har varit stort. Nu griper länsstyrelsen in och gör området till naturreservat. ”Oerhört glädjande”, säger Thomas Terne.Bild: Britt-Mari Olsson
Det lilla området med ädellövskog mellan Kattarp och Svedberg har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. Sedan det blev känt att markägaren ville glesa ut och göra Tursköpskogen till betesmark har mer än 2 000 namnunderskrifter samlats in i protest. Ornitologer, naturskyddsförening, kommunekologer och även politiker från Vänsterpartiet och Miljöpartiet har betonat värdet av att skydda området. HD har skrivit flera artiklar om kampen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen