Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förskola i Helsingborg stänger – personal sjuka i covid-19

Var fjärde anställd på Larödhus förskola har insjuknat i covid-19. Nu väljer förskolan att ha stängt under fredagen som en försiktighetsåtgärd.

För säkerhets skull blir det nya leksaker till barnen i Laröd.Bild: Håkon Mosvold
Personal på privata Larödhus förskola i Helsingborg har varit hemma med symtom sedan början av veckan. Nu är fem av dem konstaterat sjuka i covid-19.
Med en fjärdedel av styrkan smittad väljer förskolan att ha stängt under fredagen.
– Vi tar det säkra för det osäkra. Vi i ledningen ska vara här och städa och all personal ska testa sig, säger Frida Bengtsson, biträdande rektor.
Bland annat kommer leksaker att bytas ut.
– Det finns även en risk att barn drabbas och det vill vi inte.
Hon berättar att man har följt restriktionerna noga under pandemin. Det har städats extra mycket och personalen har stannat hemma vid minsta symtom.
Nu är smittan trots allt ett faktum. Vad det beror på kan Frida Bengtsson bara spekulera i. Smittspridningen kan ha skett på arbetsplatsen men också på andra sätt.
Oavsett är målsättningen att öppna igen på måndag. Dock med mer utomhusverksamhet än normalt. Till exempel flyttas måltiderna ut.
– Är det fortfarande de fem kommer vi definitivt att klara det, säger Frida Bengtsson om bemanningen.
Hon tillägger att alla föräldrar är informerade.
– Responsen har bara varit positiv. De tycker det är bra att vi tar smittspridningen på allvar.
Gå till toppen