Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnen står utan hockeyutrustning efter inbrottet

Träningsutrustning till barn blev bytet när Åstorps Grizzlys drabbades av inbrott. Nu står klubben utan utrustning och måste flytta sitt lager till en ny plats.

Under ett inbrott förra helgen bröts tre containers upp och tömdes på material. Nu står klubben utan träningsutrustning till klubbens yngre medlemmar.
– Allt som allt har det stulits utrustning för 150 000 till 200 000 kronor, säger Marcus Lindahl, ungdomsansvarig Åstorps IK.
Värmefläkt, avfuktare och slipar försvann också under inbrottet.
– Vi har ingen isträning nu så än så länge klarar vi oss men i augusti måste vi ha fixat ny utrustning.
Att containrarna stått bakom ishallen har ifrågasatts av klubben.
– Det är inget folk som rör sig där, därför har vi varit tveksamma till placeringen. Eftersom ishallen byggs om och kopplas ihop med arrangemangshallen har detta varit en provisorisk förvaring, när bygget är klart hoppas vi få plats med sakerna i nya hallen.
Åstorps IK:s lager flyttas nu till en containerpool i kommunen.
– Det kommer kosta en hel del att köpa in allt som stals, vi hoppas att försäkringen täcker det mesta, säger Marcus Lindahl.
Gå till toppen