Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lättnad i Skummeslöv efter nytt skolskjutsbesked – men vad gäller nu?

Onsdagens besked om att högstadieeleverna i Skummeslövstrand kommer få tillgång till buss även i höst, har mottagits med lättnad bland de barn och föräldrar som engagerat sig i frågan. Men än är det mycket som är oklart, menar Lotta Kjellgren, vars son börjar åttan i höst.

Lotta Kjellgren är en av flera föräldrar som slagits för att fortsatt skolskjuts från Skummeslövsstrand.Bild: Emil Langvad Johan Wilmarstrand Jönsson
– Det är klart en lättnad att barnen slipper cykla och ta sig över den farliga leden vid E6. I grund och botten är det ett positivt besked, men det känns fortfarande som att mycket är oklart: Kommer det att sättas in en buss till? ska alla elever oavsett årskurs hämtas vid Axels väg? och kommer den nya uppsamlingsplatsen vara en permanent lösning?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen