Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Karl Gunnar Lindquist

Karl Gunnar, KG, Lindquist, Stockholm, 89 år, har lämnat. Han sörjs av hustrun Suzanne, släkt och många, många vänner.

Ackordet efter KG kommer att klinga länge; ett durackord, klurigt sammansatt med en mycket personlig klang.
En gosse, en man, en spelevink.
Här finns tonerna från reklambranschen, från Svenska Dagbladet, från Lintas Annonsbyrå i Hötorgsskrapan, som delägare i FCB Annonsbyrå på Kungsgatan, innan han bytte fot till rekryteringsbranschen och försåg den internationella affärsvärlden med förmågor till direktioner och ledningsgrupper.
Klangen innehåller också golf och många golfäventyr, från Skottland till Åtvidaberg, där han startade golfturneringen Oskar Hagtorn. Bakom namnet fanns ingen person, bara en avåkning med bil in i en hagtornshäck.
KG föddes samma år som Djursholms Golfklubb bildades. Han var klubben trogen hela livet och vidhöll sitt handicap 17 oavsett hur rundorna gick.
De senaste åren sökte han sig till stränderna i Brantevik, till havet, till solnedgångar med sin hustru Suzanne.
KG var musikaliskt begåvad, med örat tränat i Bromma gosskör. Favoritkompositören var Gustav Mahler, men han gav sig gärna hän vid pianot åt sentimentala stycken ur den amerikanska sångboken. Vi som spelade tillsammans med honom hade underbara stunder. Efter en timmes spel, slog han igen locket på pianot: rött eller vitt? Och så fortsatte en vinprovningsstund med den lilla kvartetten tillsammans med Suzanne - samtal om konst, litteratur, omvärlden och vänner. Skratten var många - KG; snabb i tanken, tvära associationer och med välvilja i själen.
Det sista ackordet kommer nog aldrig att förklinga.
Christer P Svenson
Gå till toppen