Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man gripen efter knivangrepp i Båstad

På torsdagen hittades en knivhuggen man i centrala Båstan – på lördagen greps en misstänkt gärningsman, som varit anhållen i sin frånvaro, i Karlskrona. Bilden togs i Båstad på torsdagen.Bild: Johan Nilsson/TT
En efterlyst man i 20-årsåldern greps i Karlskrona på lördagen. Mannen har varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för att ha knivhuggit en man i Båstad tidigare i veckan, rapporterar P4 Blekinge.
Det var på torsdagen som en man med stick- eller skärskador på kroppen hittades i centrala Båstad. Polisen inledde en förundersökning om mordförsök. Sedan dess har rubriceringen ändrats till grov misshandel.
– Han greps i Karlskrona tidigare under dagen. Man har hållit ett förhör med honom där och han har blivit fortsatt anhållen efter det förhöret. Nu kommer han få spendera natten i Karlskrona sedan kommer vi anordna en transport till Helsingborg imorgon, säger Jörgen Winberg, jourförundersökningsledare vid Helsingborgspolisen till HD.
Hur fick ni tag i honom?
– Jag kan inte riktigt gå in på det. Han anträffades på stan, kontrollerades i samband med detta och då uppdagades det att han var efterlyst och på den vägen var det.
Samtidigt letar polisen efter ytterligare en misstänkt gärningsperson, som även han är anhållen i sin frånvaro.
Gå till toppen