Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand på Campus Laholm - byggnad fick brinna ner

Klockan 17:41 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand på Lagaholmsskolan i Laholm. Det tycks dock vara en del som hänger ihop med Osbecksgymnasiet som framförallt brinner - den byggnad som tidigare huserade Jobb Laholm.

Branden är omfattande.Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson
Räddningstjänsten skickade tolv enheter till platsen. Utöver Laholm är även räddningstjänst från Våxtorp och Halmstad på plats vid den omfattande branden på skolan.
Det slog stora lågor ur byggnaden, rökutvecklingen är kraftig och när LT var på plats höll taket på att ge vika.
Vid 22-tiden på kvällen brann det fortfarande i den del av Campus Laholm som kallas för 1200-korridoren. Övriga delar av campus ska ha klarat sig bra.
Det är oklart hur anslutande Lagaholmsskolan påverkats av branden. Värmesystemet är dock påverkat i hela komplexet. Därför håller Folkhälsocentrum stängt under måndagen.
Ingen ska ha kommit till skada i branden men Sveriges Radio har gått ut och varnat för att brandröken är giftig.
Eleverna på Osbecksgymnasiet har meddelats via V-klass att det är distansundervisning som gäller under åtminstone måndagen och tisdagen vecka 18. Även Lagaholmsskolans elever kommer att undervisas på distans måndag och tisdag.
Gå till toppen