Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I Båstad var konstgiganten ”Märta” med alla

Hollywoodstjärnor och ambassadörer har Märta Måås-Fjetterströms textilkonst i sina hem, men hemma i Båstad var hon anspråkslösheten själv. Annika Persson tecknar hennes porträtt i en ny bok. Linda Fagerström har träffat författaren.

Annika Persson låter vänner, arbetskamrater, kollegor och familj till konstnären Märta Måås-Fjetterström träda fram och belyser så hennes liv ur olika vinklar.Bild: Stefan Tell
Märta Måås-Fjetterström är en gigant i svensk konst- och designhistoria. Hon var pionjär och originell nyskapare. Modig och innovativ, både som konstnär och framgångsrik egenföretagare. Märta Måås-mattor finns på varenda svensk ambassad, i stadshus, rådhus, kyrkor – och i många hem, särskilt i Båstad. Hit kom hon redan 1919 för att driva sin ateljé, som ett sekel senare fortfarande är i full gång.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen