Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ombyggnad påverkar bilpendlingen mot Höganäs – start på tisdag

När avfarten mot Höganäs byggs om leds trafiken runt Dalhem. Det betyder längre restid för bilpendlarna.

Den rödmarkerade avfarten byggs om och under tiden kan inga bilar köra där. Istället hänvisar kommunen till en tur runt Dalhem.Bild: Niklas Sintorn
Brohults trafikplats är den mest olycksdrabbade platsen i Helsingborg. Här sker trafikolyckor löpande och köerna blir i rusningstrafik stundtals långa. Men nu ska situationen förbättras.
Med start på tisdag stängs avfarten från Ängelholmsleden upp till Brohults trafikplats österut av för att byggas om. Idag blir ibland köerna, framför allt under morgon- och eftermiddagsrusningen, så långa att bilisterna tvingas stanna på Ängelholmsleden i väntan på att komma upp till trafikplatsen vid Österleden.
Det är den här avfarten som stängs av från och med tisdag.Bild: Björn Lilja
Avfartsrampen ska breddas så att det blir mer plats för de som ska svänga vänster mot Höganäs. Också räcket vid cirkulationsplatsen ska bytas ut för att sikten ska bli bättre.
Arbetet ska pågå mellan den 4 och 19 maj och under tiden får bilisterna köra en annan väg. Kommunen föreslår att trafik inifrån Helsingborg tar av från Ängelholmsleden redan vid Bergarondellen och kör runt Dalhem för att komma ut på Österleden, väg 111.
Gå till toppen