Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elevrådsordföranden: “Det är fruktansvärt”

Knappt hann eleverna komma tillbaka från distansundervisningen innan de skickades hem på nytt på grund av brand. LT träffar Osbecksgymnasiets elevrådsordförande Jasmine Darban utanför den eldhärjade delen av skolan. Den blivande studenten är mycket illa berörd av händelsen.
– Det som hänt är fruktansvärt! Det är så sorgligt, säger Jasmine Darban.

Osbecksgymnasiets elevrådsordförande Jasmine Darban hade nära till tårar då hon dagen efter inspekterade den eldhärjade skolbyggnaden.Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson
Hon fick reda på vad som hänt av kompisar och sedan följde hon utvecklingen i media under kvällen.
– Jag kunde se röken från Laholm ända från mitt hem i Veinge. Man hade ju ingen aning om omfattningen och jag kände en stor oro, säger Darban och fortsätter:
– Dels så känner man ju sig orolig för avslutningen och studenten. Men sedan är det väldigt emotionellt också. Det är en fin skola och vi trivs väldigt bra. Det som hänt är jättehemskt.
Först tvingades eleverna vara hemma på grund av pandemin. Treorna hade varit tillbaka på skolan i ett par veckor och dagen efter branden var det meningen att övriga elever skulle komma tillbaka.
– Man funderar över hur något sådant här kan uppstå. Det gick ju så snabbt och brandkåren har nära hit. Om det här skulle vara anlagt… Jag förstår inte hur man skulle kunna göra så.
Vad tror du om fortsättningen?
– Första känslan var ju att nu blir det nog ingen mer skola på plats innan sommarlovet. Men jag vet inte. Vi får se vilka besked vi får och hoppas på det bästa, säger Darban och fortsätter:
– Man vill ju spendera sin sista tid tillsammans med klassen. Vi hade ju precis kommit tillbaka och så händer en sådan här grej…, avslutar hon märkbart tagen av det inträffade.
Beskedet som gällde när LT träffade Darban var att eleverna skulle ha distansundervisning åtminstone måndag och tisdag.
Gå till toppen