Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Joanna en av många som förlorat jobbet inom besöksnäringen

Hotell och restauranger har drabbats hårt av pandemin. Över 5 200 jobb försvann i Skånes besöksnäring förra året. En av personerna bakom siffrorna är 29-åriga Joanna Lif som förlorade sitt jobb som koordinator på Malmö Live i maj förra året.
– Det gick så himmelens snabbt från att corona kom till att folk började boka av, till att man började hyvla personal, säger hon.

Joanna Lif i Rydebäck är nu mammaledig med dottern Filippa, fyra veckor gammal. Joanna räknar med att hitta ett jobb och börja jobba igen till senhösten. ”Förhoppningsvis har allt vänt då, pandemin lugnat ner sig och folk blivit vaccinerade”, säger hon.Bild: Anders Malmberg
29-åriga Joanna Lif från Rydebäck är en av många personer som blivit av med jobbet under pandemiåret. Efter lite drygt två år som koordinator för möten och event på Clarion Hotel & Congress Malmö Live gick hennes fasta anställning inte att rädda när konferens efter konferens bokades av.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen