Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Padel ersätter tennis

Tennisbanan ligger oanvänd och igenvuxen. En tråkig syn, men nu kan det bli ändring. – Vi har gått ut med en förfrågan om det finns intresse för en padelbana, säger Louise Jennergren, kassör i Färingtofta IK.

Färingtofta IK vill ersätta tennisplanen med en padelbana.Bild: Niklas Gustavsson
Planerna på en eventuell padelbana är i ett väldigt tidigt stadium, men responsen från byborna är så pass positiv att styrelsen nu ska se över sina ekonomiska förutsättningar.
– Efter bara ett par dagar har 39 personer svarat och nästan hälften av dessa kan tänka sig att engagera sig utöver sitt spel. Det visade engagemanget är det roligaste eftersom det behövs för att hålla liv i föreningen.
Tanken är att padelbanan ersätter tennisplanen och Louise Jennergren menar att de inte kan släppa spåret när de fått så pass positiv respons.
– Det här visar att vi är på rätt väg, säger hon.
Nyligen blåstes årets upplaga av FIK Trampen av på grund av rådande restriktioner. Som alternativ erbjuder FIK allmänheten att cykla valfri sträcka fram till den 9 maj. Kartor finns på FIK:s hemsida, deltagare sponsrar klubben med valfri summa över 50 kronor och förevigar cykelturen med en bild på sig själv med cykel vid Tornsborg som skickas till fiktrampen@faringtofta.se.
Gå till toppen