Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sävehofstjärna stängs av för ”dumt ord”

Handbollsstjärnan Jamina Roberts fick blått kort i den tredje SM-semifinalen mot H65 Höör. Nu meddelar disciplinnämnden att Sävehofsspelaren stängs av i nästa match, rapporterar Göteborgs-Posten.

Jamina Roberts, här i landslagsdress, stängs av efter osportsligt agerande. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Jamina Roberts fick blått kort av domaren Mirza Kurtagic under semifinalmötet med Höör. Incidenten inträffade efter att Roberts tacklats bakifrån under en kontring.
Blått kort innebär direkt utvisning, och ges endast för osportsligt uppträdande.
– Jag kände att det kom någon i ryggen på mig och sen fick jag ur mig ett dumt ord i stridens hetta. Jag försvarar inte det jag sa. Det är inget man menar i stridens hetta, det är bara frustration, sade landslagsstjärnan till GP efter matchen.
GP skriver att det ska ha rört sig om ett könsord, och nu stängs 30-åringen av i den fjärde semifinalmatchen. Enligt tidningen är det första gången som en svensk, kvinnlig elithandbollsspelare stängs av för att ha yttrat könsord under en match.
Gå till toppen