Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bemström bröt måltorkan – med hattrick

Det har varit en mållös säsong i NHL för Emil Bemström. Då slog han till med karriärens första hattrick. – Jag är glad att jag gjorde några mål, säger han.

Emil Bemström i en match tidigare under säsongen. Arkivbild.Bild: Jay LaPrete/AP/TT
När målskyttet väl lossnade för Columbus Emil Bemström gjorde det det med besked.
I tredje perioden mot Nashville låg hemmalaget under med 0–3. Då klev Bemström fram.
Vid första målet rådde viss förvirring, då det krävdes videogranskning för att se om pucken verkligen gick in, och Bemströms klubba dessutom var misstänkt högt uppe.
– Jag hörde aldrig ljudet från ribban, så jag var rätt säker på att det var mål, säger den förre Djurgådenforwarden på presskonferensen efter matchen.
Andra målet var ett välplacerat skott till höger om huvudet på målvakten Juuse Saros. Det sista satt i krysset, och räddade en poäng till hemmalaget.
I förlängningsperioden var det dock Nashville som drog det längsta strået, sedan Roman Josi satte det avgörande målet, 4–3.
– Jag är glad att jag gjorde några mål. Tyvärr vann vi inte matchen, vi spelade en hyfsad match, säger Bemström.
21-åringen från Nyköping gjorde därmed sitt första hattrick som senior. Att han drabbats av måltorka tidigare under säsongen verkar inte ha bekommit honom särskilt mycket.
– Jag har hanterat det bra, jag har lyckats att trycka bort det. Och plötsligt är jag här med säsongens första tre mål, säger han.
Så, vad innebär det för framtiden?
– Förhoppningsvis bygger det lite mer självförtroende de kommande tre matcherna, säger Bemström.
Gå till toppen