Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Campus Laholm öppnar redan under onsdagen

Distansundervisning måndag och tisdag räckte. Under onsdagen välkomnas eleverna tillbaka till Osbecksgymnasiet efter skolbranden.
– För bara ett antal timmar sedan kunde jag aldrig föreställa mig att det skulle gå så här fort. Det är fantastiskt!, säger kultur- och fritidschef Andreas Meimermondt.

Eleverna får komma tillbaka till Campus Laholm redan på onsdagen.Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson
Det går att bedriva verksamhet på Campus Laholm igen. Det meddelade fastighetsägare, skolledning och huvudskyddsombud under tisdagseftermiddagen.
Skadorna efter söndagens brand är begränsade. Det är primärt endast den eldhärjade 1200-byggnaden som är fördärvad. Anslutande aulan är dock fortsatt avspärrad.
– Jag är oerhört tacksam för allt det arbete som gjorts. Både av alla medarbetare i min egen organisation och av olika individer inom våra fastighetsbolag, kommunstyrelsens förvaltning och alla de som hjälpt till på olika sätt, säger Meimermondt.
– Många medarbetare har gjort långt mer än vad man kan begära i ansvar och engagemang och lösningsfokus för att få detta att fungera, fortsätter förvaltningschefen.
Alla elever i årskurs tre, samtliga elever på yrkesprogrammen samt IM-programmen välkomnas tillbaka till skolan under onsdagen.
Eleverna i årskurs ett och två kommer att varva närundervisning med fjärrundervisning varannan dag. Årskurs två inleder med undervisning på skolan.
– Vi inleder så här så får vi se fortsättningen på det. Ett problem i taget. Nu har vi kommit så här långt, säger Meimermondt.
Förvaltningschef Andreas Meimermondt är tacksam över det engagemang som gjort det möjligt att välkomna eleverna tillbaka redan under onsdagen.Bild: Johan W Jönsson/arkiv
Är det medarbetare som fått nya arbetsplatser?
– Än så länge har inte de som haft en arbetsplats där det brann fått en ny permanent arbetsplats. Men vi kommer att se till att de har någonstans att sitta från och med onsdag.
– Nummer ett just nu har varit att få tillbaka eleverna i undervisning och att ge våra lärare möjligheten att komma in och undervisa på plats.
Det är lite röklukt i lokalerna med det är inget som bedöms vara skadligt.
– Det luktar lite rök i lokalerna men det är inte farligt enligt experter som arbetar med det här. Fläktar och rökätare gör det här bättre successivt. Men det är helt ofarligt redan nu.
Skolsyster och skolkurator fick sina rum fördärvade i branden. De kommer dock att finnas på plats från och med torsdag.
– Under onsdagen finns de i temporära lokaler samt över telefon. Under torsdagen finns de på plats i nya temporära lokaler i form av paviljonger utanför Campus Laholm, avslutar Meimermondt.
Campus Laholms huvudentré är öppen från och med onsdag och kommer att fungera precis som vanligt.
Kulturskolan undervisar dels på distans, dels på plats från och med onsdag. Respektive ämne och lärare tar beslut i frågan.
Vuxenutbildningen fortsätter sina verksamheter enligt redan existerande plan och ordinarie schema.
Högskoleprovet som skulle skrivits i aulan på Campus Laholm på lördag kommer istället att skrivas i olika klassrum.
Lagahomsskolans elever och lärare väntar på besked kring återgång till undervisning på plats på skolan. Fjärrundervisning gäller den här veckan ut.
I söndags såg det ut så här på Campus Laholm.Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson
Gå till toppen