Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: 26 spelare i trupperna till fotbolls-EM

Sverige kommer ha en ovanligt stor trupp i fotbolls-EM. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Varje land får ta ut 26 spelare i stället för 23 i sina trupper till fotbolls-EM i sommar. Det väntade beslutet klubbades igenom av europeiska fotbollsförbundet Uefa:s exekutivkommitté på tisdagen.
Utökningen görs på grund av coronapandemin och för att minska risken för att ett lag drabbas av spelarbrist under turneringen.
– Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sade Janne Andersson tidigare i vår.
Den svenske förbundskaptenen presenterar sin trupp den 18 maj och ändringar får sedan göras fram till den första matchen, om det finns medicinska skäl.
Även om 26 spelare tas ut till EM får max 23 vara med i varje matchtrupp. Sverige inleder sitt spel i turneringen den 14 juni, mot Spanien i Sevilla.
Gå till toppen