Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oliver Solberg klar för ny WRC-tävling

Oliver Solberg är klar för ny WRC-tävling i Italien. Arkivbild.Bild: Micke Fransson/TT
19-årige Oliver Solberg är klar för ytterligare en VM-rallytävling i WRC – det blir andra gången han får chansen i den högsta klassen.
Solberg gjorde en stark WRC-debut i finska Rovaniemi i februari när han slutade på sjunde plats. På Sardinien i Italien den 3–6 juni är det dags igen.
”Målet för mig är det samma som i Finland – att samla så mycket erfarenhet som möjligt. Det är en fantastisk möjlighet att få köra bilen igen”, säger han i ett pressmeddelande.
Solberg körde deltävlingen på Sardinien förra året, fast i WRC3. Han låg bra med i toppen med sänktes av en dikeskörning och slutade sexa.
”Det är bra att jag har lite kunskap om tävlingen, OK det finns några nya vägar som några av killarna kanske kört, men jag har en uppfattning om vad som väntar”, säger han.
Gå till toppen