Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige vann VM-finalreprisen mot Schweiz

Lag Anna Hasselborg fortsätter att vinna i curling-VM i Kanada. Mot Schweiz och lag Silvana Tirinzoni fick Sverige revansch från finalförlusten i VM 2019 genom att vinna med 8–3.

Anna Hasselborg (vänster) och Agnes Knochenhauer under segermatchen mot Schweiz.Bild: Jeff McIntosh/The Canadian Press/AP/TT
Initialt var det en poängsnål historia, där Sverige ledde med 2–1 efter fyra omgångar. Efter fem omgångar ryckte Sverige till sig en 4–1-ledning, men Schweiz svarade och reducerade till 3–4 i den sjätte. I den sjunde omgången blev det inga poäng, och efter fyra nya svenska poäng fram till 8–3 i den åttonde gav lag Silvana Tirinzoni upp.
Lag Anna Hasselborg har därmed vunnit sex av sju gruppspelsmatcher, enda plumpen var mot Kina.
Noterbart i övrigt från VM är att tv-sändningarna från Calgary uteblir i ytterligare ett dygn. På grund av smittspridningen bland tv-personal ställdes tv-sändningarna natten till tisdag och onsdag svensk tid in, men nu står det alltså klart att det inte heller blir några sändningar under natten till torsdag, svensk tid, meddelar arrangören.
Rättat: I en tidigare version stod fel namn i bildtexten. Rätt ska vara Agnes Knochenhauer.
Gå till toppen