Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens äldsta person avstår fackelstafetten

Kane Tanaka är världens äldsta person med sina 118 år. Arkivbild.Bild: Takuto Kaneko/AP/TT
118-åriga japanskan Kane Tanaka har dragit sig ur den olympiska fackelstafetten. Planen var att hon skulle bära OS-elden i hemstaden Shime den 11 maj tillsammans med sina familjemedlemmar.
Familjen har meddelat organisatörerna att hon inte kan ställa upp, skriver sajten Insidethegames. Covid-19-fallen ökar på flera ställen i Japan och trots att Tanaka själv inte är sjuk hade det krävts två veckors karantän efter evenemanget.
– Det är olyckligt, för jag ville verkligen att människor skulle känna hopp av synen att se henne muntert bära facklan, säger hennes barnbarn till den japanska tidningen Mainichi Shimbun.
Tanaka skulle ha blivit den äldsta personen som någonsin deltagit i den olympiska fackelstafetten. Förra månaden sattes det nuvarande rekordet av den 109-åriga Shigeko Kagawa.
Gå till toppen