Annons

Annons

Annons

Röglepodden

Måstematchen är här – så ska Rögle vända finalserien

Det är utan diskussion säsongens och klubbens absolut viktigaste match någonsin. Rögle måste vinna den tredje finalmatchen mot Växjö. Frågan är hur det ska gå till? Det försöker veckans avsnitt av Röglepodden ge svar på.

Text

Inbäddat innehåll

Måstematch med stort M. Så måste man beskriva den tredje finalmatchen för Rögle. Nog för att Rögle redan skrivit om alla klubbens historieböcker, och skulle det vara något lag som denna upp och ned-vända säsongen skulle kunna vända ett eventuellt 0–3-underläge i en SM-final är det väl Rögle.

Annons

Annons

Det är vid det vägskälet Rögle riskerar att hamna när spelarna skrinnar in på isen i Catena arena 20.00 på torsdagskvällen. Växjö har ju med sig 2–0 i matcher.

Så hur ska Rögle lyckas?

Till att börja med tittar Rögle-podden på en potentiell fördel redan på förhand: hemmaplan. Rögle har inte förlorat en enda match hemma under slutspelet. Men spelar det någon roll i det här läget?

Vidare är det en målvaktsmatch i matchen som behöver studeras. Det är väldigt, väldigt målsnålt mellan lagen och målvakterna är lagens mest utsatta spelare. Minsta misstag kan bli helt avgörande, vilket vi såg i match två i Växjö när Christoffer Rifalk släppte en enkel puck förbi sig.

Hur är det egentligen fatt med en av grundseriens mest fruktade kedjor, Rögles första med Dennis Everberg, Simon Ryfors och Daniel Zaar?

Kommer Ted Brithén tillbaka? Kan Adam Edström spela?

Vilka spelare i Växjö behöver Rögle få bort från de farliga situationerna?

Frågorna är många när Röglepodden tar sig an den så oerhört dramatiska tredje finalmatchen och vi hoppas att ni vill ta del av den uppladdningen.

Så, välkomna att lyssna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan