Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Schack matt – nu blir det riksfinal för fjärdeklassarna

Årskurs fyra på I ur och skurs skola i Ljungbyhed blev schackbitna när deras lärare startade en schackklubb på skolan. Nu har de gått vidare till riksfinalen i den landsomfattande tävlingen Schackfyran.

Läraren Andreas Villwock med klassen. Från vänster, Oskar Årestam-Lewijn, Elliot Svensson, Clara Troedsson, Greta Jennergren, Elsa Amilon-Lundgren, Tindra Lilja, Nisse Rydberg, Alvin Stjärnkvist och Felix Persson-Siderup. Saknas på bilden gör Karl Lagerbäck, Alwa Olofsson, Huxi Kuningas och Fionn Nilsson.Bild: Annsofie Wieland
Duggregn och snålblåst hindrar inte eleverna på F-4-skolan på Herrevadskloster. De är utomhus som vanligt och varvar studier i uteklassrummet på skolgården med lekar för att hålla ångan uppe. Just den här dagen är stämningen lite extra hög eftersom 10-11-åringarna i årskurs fyra ska få berätta om sina schackframgångar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen