Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Laholm

Laddad för långhelg – detta får du inte missa

Har pandemin gjort oss bättre på att uppskatta det som finns runt knuten? Inför den stundande långhelgen har vi listat laholmarnas egna smultronställen – väl värda ett besök.

Elsa och Johanna Månsson, Laholm: ”Stranden i Mellbystrand. Den är lång och fin, det finns gott om platts och den sköts väldigt bra. Också gillar vi att bara gå runt här inne i gamla delen av stan. Det är många fina gamla byggnader, unika butiker och inte så mycket kedjor.”

Bild: EMIL LANGVAD

Annons

Vi frågar: Vad får man inte missa i Laholm med omnejd?

Pernilla Carter, Skummeslövsstrand, Osbecks bokskogar. Fina vandringsleder i naturen och bra grillplatser. Ett väldigt skönt ställe.

Bild: EMIL LANGVAD

Tord Carter, Skummeslövsstrand: Lagaoset, där Lagan rinner ut i havet. Det är ett fascinerande ställe med vackra stränder.

Bild: EMIL LANGVAD

Annons

Annons

Martin Rudin, Halmstad (Hälsar på hemma hos föräldrarna i Laholm) ”Mellbystrand nere vid vattnet är jättefint. Sen har jag ett par egna smultronställen där man kan hitta ätbara växter och god frukt, men dem håller jag för mig själv.”

Bild: EMIL LANGVAD

Alexander Hansson, Laholm: Gillar man fisk så tycker jag att man ska gå och ta lunch eller middag på Rökeriet här nere vid Lagan. Jag går själv dit ibland när jag är sugen på fisk. Jättegott, också ligger det fint.

Bild: EMIL LANGVAD

Mathias Hansson, Laholm: ”Jag åker gärna ut till Åsen när jag vill ta det lite lugnt och njuta av naturen. Fast delar av den är ju på fel (Skånes) sida. Osbecks bokskogar ligger på Hallandssidan, där är det väldigt fint och rogivande.”

Bild: EMIL LANGVAD

Solveig Bjarnadottir, Laholm ”Det finns så mycket. Men konsthallen i Konsthallen i Hishult tycker jag att man borde besöka, oavsett vem som ställer ut. Det är ju också en så himla fin byggnad och trädgård.”

Bild: EMIL LANGVAD

Alvar Solveigarson, Laholm: ”Att padla kanot i hjörneredssjön. Det gjorde vi förra sommaren. Det är väldigt kul och fint, det finns massor av små öar man kan palla ut till och är det varmt så kan man ju bada.”

Bild: EMIL LANGVAD

Anne-Lise Hansen, Laholm ”Jag har bara bott här själv i ett år, så jag har inte hittat så många smultronställen än. Men rökeriet här nere vid vattnet är ett av mina favoritställen. God mat och bra personal.”

Bild: EMIL LANGVAD

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy