Annons

Annons

Annons

Annons

kulturIsrael-Palestina-konflikten

Kenneth Hermele
Israel har slutat bry sig om vad omvärlden tycker

Den israeliska militären har förlorat sin trovärdighet, säger nu journalister. Varför har det tagit så lång tid att förstå det Human Rights Watch sedan länge visat? undrar Kenneth Hermele efter Israels bombningar av Gaza.

Text: 

Det här är en kulturartikel.Analys och värderingar är skribentens egna.

Steg tre i Israels offensiv mot Gaza: byggnaden där bland annat AP hade sin redaktion bombas sönder och samman i Gaza city.

Bild: Hatem Moussa

Annons

Det tog mindre än en månad från det att Human Rights Watch – den internationella rörelsen till försvar för mänskliga rättigheter – förklarade att Israel blivit en apartheid-stat tills Netanyahu-regeringen visade vilka ytterligheter man var beredd att gå till för att driva bort och krossa alla palestinska röster och allt självständigt palestinskt motstånd. Det är så jag förstår att Israel riktat in sig på medieföretag som, med bas i Gaza, försökt täcka Israel-Palestina. Det är här det nya ligger i den israeliska regeringens strategi: man bryr sig så lite om reaktioner och protester från det internationella samfundet, att man slår till mot palestinska, arabiska och internationella nyhetsbolag, från Al Jazeera till Associated Press.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan