Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kanin i grytan i nöd och lyx – kanske är den på väg tillbaka till middagsbordet

Kring de två världskrigen var kanin inte helt ovanligt som middagsmat. Helsingborgs 105 år gamla kaninförening startades med stadens stöd, för att mota köttbristen.
Mathistorikern Richard Tellström minns kaninburarna i mormors trädgård och anser att kanin är ett underskattat kött.

Kaninavel, troligen på sent 40-tal eller tidigt 50-tal, enligt Ronny Ekdahl på Helsingborgs museidatabas Carlotta. Kaninen på bordet är en vädur. På bur 55 står ”till salu”.Bild: Lindbergs foto/Carlotta, Helsingborgs stads museisamlingar

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen