Annons

Annons

Min mening

Insändare
Vi arbetar varje dag för att resan ska bli säker, trygg och punktlig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När ett tågstopp sker så sätter vi alltid in ersättningsbussar, skriver Hans Engleson på Skånetrafiken.

Annons

Svar till insändaren med rubriken: ”Dåligt att informationen inte blivit bättre än den var för tjugo år sedan”, undertecknad Jag är ju bara en pensionär. HD, Min mening 26/5.

Jag förstår att du inte är nöjd med din resa och vill be om ursäkt för det. Vi är inte heller nöjda med den, eller alla andras resor samma dag för den delen.

Vi arbetar varje dag för att säkerställa att din resa ska vara säker, trygg och punktlig. Tyvärr uppstår ibland störningar i trafiken genom faktorer som vi inte kan påverka. Men givetvis ska vi även hantera dem på ett bra sätt.

Att drabbas av ett tågstopp mellan Malmö–Lund samtidigt som motorvägen på samma sträcka är avstängd är verkligen ingen bra situation. Det tillhör dessbättre inte vanligheterna, men är tyvärr vad du och andra drabbades av den här dagen.

Annons

Ett akut tågstopp mellan Malmö och Lund är inte lätt att hantera eftersom så många resenärer påverkas. Denna dag försvårades arbetet ytterligare eftersom vi inte fick några säkra prognoser på när stoppet skulle ta slut. Istället blev det en försening som fortsatte under hela dagen med ständigt nya besked med korta varsel. Vår informationsmöjlighet är beroende av att skyltar och utrop på stationer fungerar och tyvärr är det något vi inte heller styr över. Av den anledningen fick vi svårt att informera på ett långsiktigt och bra sätt.

Annons

När ett tågstopp sker så sätter vi alltid in ersättningsbussar så att du som reser ska kunna komma fram till din slutdestination. Det fungerar normalt bra. Men just denna dag påverkar E6:ans avstängning oss. Ersättningsbussarnas framkomlighet begränsades kraftigt av att de fastnade i rusningstrafiken samtidigt som det inträffade en trafikolycka på E6 som delvis var avstängd, med långa köer som följd.

Ersättningstrafik och trafikinformation är områden vi ständigt arbetar med att utveckla och förbättra. Vi har tillsammans med Trafikverket och våra samarbetspartners gjort framsteg. Genom våra kundundersökningar, som vi genomför under vår och höst, ser vi en positiv trend och vi får bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Annons

Bra att du reklamerade din resa. På så sätt får vi det till oss och du kan få kompensation. Vi kan också se över var vi har brustit och försöka rätta till det.

Jag önskar dig en fin sommar och hoppas få se dig tillbaka ombord på något av de lila Pågatågen.

Hans Engleson

affärschef Pågatågen

Skånetrafiken

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy