Annons

Annons

Voltige, golf och fotboll på sportsommar för barn

Laholm

Under tre dagar får barn i årskurs 3 till 6 möjlighet att testa på tre olika idrotter kostnadsfritt under SISU:s koncept sportsommar. Föreningarna som arrangerar är Laholms Ryttarförening, Skogaby Golfklubb och Lilla Tjärby Idrottsklubb.

Tanken är att få de små att testa på olika idrotter. Fölet verkar sugen på fotboll.

Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson

Annons

– Barnen får testa nya sporter och möjlighet att träffa nya kompisar samtidigt som vi föreningar får visa upp lite av vår verksamhet, säger Jeanette Eriksson, engagerad både i ryttarföreningen och golfklubben.

Måndagen den 14 juni finns chansen att testa voltige på Ekbanksgården i Nedre Ahla, tisdagen den 15 juni är det fotboll och forumteater på Lilla Tjärby IP och på onsdagen den 16 juni golfspel på Skogaby golfbana.

Tidigare år har föreningarna åkt ut till skolorna men nu får istället barnen komma till föreningarnas anläggningar.

– Det är bättre att vara där verksamheterna finns så att barnen får en känsla och får se hur det är, säger Eriksson.

Det finns en baktanke med att sportsommar i år ligger tidigt under sommarlovet, och inte sent som det gjort tidigare år.

– När vi gör så här får barnen hela lovet på sig att fortsätta att testa. I bästa fall får klubbarna lite nya medlemmar, säger Eriksson och fortsätter:

– Vi i föreningarna går ut med det här till våra egna medlemmar också. Om man tröttnar på en sport kan man börja på någon annan och det går ju att vara allsidig.

På ryttarföreningen blir det voltigeträning på marken och på träningshästen. Kanske får barnen också testa på riktig häst.

I Skogaby får barnen prova att putta, chippa och slå ut. I Lilla Tjärby blir det fotbollsövningar och forumteater från SISU.

Voltige, golf och fotboll erbjuds under sportsommar. Jeanette Eriksson är engagerad både i Skogaby GK och Laholms RF. Även Lilla Tjärby IK är med och arrangerar.

Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson

Till voltigen och golfen går det buss från Veinge, Genevad, Lilla Tjärby, Laholm och Knäred.

– Det är inte alla som har möjlighet att ta sig ut på egen hand. De barn som behöver det här allra mest får kanske inte skjuts. Därför känns det som en bra grej, säger Eriksson.

Hon hoppas att de tre grannföreningarna kan fortsätta att samverka även fortsättningsvis.

– Det är bra om vi kan samarbeta och till exempel ordna gemensamma kurser. På detta sättet har vi knutit kontakt och förhoppningsvis kan vi fortsätta, avslutar Jeanette Eriksson.

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy