Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Nästa åldersgrupp släpps på redan ikväll för vaccin

Det gick undan! Redan idag, tisdag, öppnar Region Skåne bokningarna för nästa åldersgrupp som är 40-44 år.

Eftersom det finns massor av lediga vaccintider, och fler släpps tisdag kväll, får alla ner till 40 år vara med och boka.

Bild: TT Nyhetsbyrån

Annons

Tidigare var beskedet att den gruppen skulle kunna boka vaccintid först i mitten av juni. Men eftersom det på måndagen fanns över 14 000 lediga tider i Skåne, går det nu snabbare.

Tisdag kväll släpps ytterligare 35 000 tider. Och då får även åldersgruppen 40-44 år vara med och boka in sig.

Så sent som i fredags blev det möjligt för de som är 45-49 år att boka tider, och då var ett argument att man inte ville släppa på en för stor grupp på en gång.

Annons

Annons

Men det har nu ändrats.

– Det är oerhört glädjande att vaccinationsviljan i Skåne är så pass hög. Nu när det finns en mängd lediga tider har Region Skåne idag beslutat att släppa vidare nästa åldersgrupp, säger regionrådet Gilbert Tribo (L) i ett pressmeddelande.

– Från och med vecka 24 kommer det att finnas minst ett vaccinationsställe i varje kommun.

Även på tisdagsmorgonen fanns många tusen lediga tider att döma av den översiktssida som numera finns hos Region Skåne. De är dock ojämnt geografiskt fördelade.

I västra och nordöstra Skåne finns det flera privata aktörer som erbjuder många vaccintider. Den som däremot bor i sydöstra Skåne möts just nu av beskedet att det är fullbokat på de vaccinställen som öppnat i Ystad, Simrishamn, Skurup, Tomelilla, Sjöbo och även Svedala och Trelleborg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy