Annons

Annons

Smittan ser ut att öka men det gör den inte

Laholm

Covid-19 fortsätter att släppa sitt grepp om Halland i takt med att värmen ökar och fler och fler vaccineras. Då Folkhälsomyndighetens databas var nedstängd av säkerhetsskäl ser fallen nu ut att bli fler, men det stämmer inte.

Coronasmittan ökar inte i länet, lugnar Region Halland.

Bild: Arkivbild

Annons

På grund av intrångsförsök stängde Folkhälsomyndigheten ner sin databas mellan de 26 och 28 maj. Därför släpar statistiken efter och fallen som registrerats under dessa datum har lagts på i efter hand. Därför ser det ut som att coronasmittan ökar trots att den inte gör det.

Som mest coronafall det här året hade Halland vecka 12 med 2 159 stycken. Efter det har smittan minskat för varje vecka. Enligt statistiken från vecka 22 rapporterades 328 fall men detta är även fall som släpat efter.

Enligt regionen fortsätter smittan att gå ner. Någon större vits att titta på kommun- och länsstatistik är det inte på grund av eftersläpandet av fall från det då databasen var nedstängd. Det kan dock konstateras att Halland fortsatt är bland de minst drabbade länen.

Under inledningen av vecka 23 vårdades fyra personer på sjukhus med covid-19. En av dessa behövde intensivvård.

Fakta

Coronaläget i Halland

Totalt antal fall: 39 774
Medelålder fall: 39,1 år (uppdaterat 26 maj)
Inlagda på Hallands sjukhus: 4
Varav inlagda på iva: 1
Antal avlidna med covid-19: 319
Medelålder avlidna: 83,5

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy