Annons

Annons

Min mening

Insändare
I Japan hade ansvariga gråtande bett om ursäkt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om något liknande hade hänt i Japan så hade såväl förbundskapten och styrelseordförande gråtande bett folket om ursäkt och omedelbart avgått. Det skriver Hans Johansson apropå Tre kronors insatts i ishockey-VM.

Annons

Sverige gjorde sin sämsta insatts i ishockey-VM sedan 1937 och vem bryr sig egentligen om det nu när det är sommar och sol. Det är ju trots allt bara idrott i en globalt sett marginaliserad sport med få utövare, så det är egentligen inget att fundera över såvida vi inte kopplar händelsen till efterspelet och till samhällsutvecklingen i stort.

En utveckling som handlar om att till varje pris bita sig fast vid privilegier och statushöjande positioner vilket vi numera ser både i idrotten och i politiken. Heder och tradition vid misslyckanden kräver att de ansvariga tar sitt ansvar och avgår men gubbarna i Ishockeyförbundet väljer att tiga och att sitta kvar på sina privilegierade positioner.

Om ett dylikt fiasko hade gällt ett börsnoterat företag så hade vd och styrelseordförande förväntats att ställa sina platser till förfogande men kompisgänget i Hockeyförbundet väljer att ducka från sitt ansvar samtidigt som de diskret klappar varandra på ryggen så som de alltid har gjort. Visst finns det undanflykter som många spelaråterbud och så vidare men det gäller även de andra nationerna och man bör i det sammanhanget samtidigt ställa frågan varför så många lämnar återbud? Är det så att samtliga spelare har gravida fruar eller handlar det om något annat?

Annons

Annons

Det incestuösa gubbväldet i Svenska ishockeyförbundet riskerar sportens framtid i landet, den styvmoderliga behandlingen av damhockeyn är ett av flera talande exempel på att det är dags att ställa sina platser till förfogande till krafter som inser att det har blivit ett nytt årtusende och att salig Sven Tumba inte finns med oss längre, the times they are a changin.

Om något liknande hade hänt i Japan så hade såväl förbundskapten och styrelseordförande gråtande bett folket om ursäkt och omedelbart avgått. Vi behöver inte gå så långt som till psykiska harakirin vi lever ju efter lite andra traditioner men ännu så länge så hoppas jag att heder ingår i den svenska kulturen därför uppmanar jag er att ta ert ansvar och avgå.

Hans Johansson

Supporter

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy