Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Hela vaccintidsplanen tidigareläggs

Redan i nästa vecka kan nästa åldersgrupp, 35–39 år, få börja boka vaccintider. Hela tidsplanen har flyttats fram ett hack och prognosen för de yngsta är nu slutet av juli.

Det finns fortfarande många tusen lediga tider - och tidplanen flyttas fram ett hack för alla åldersgrupper i Skåne.

Bild: TT Nyhetsbyrån

Annons

Så sent som inför förra helgen var tidsplanen att det var gruppen 40-44 år som skulle släppas på ”i mitten av juni”.

Men sedan det visat sig i början av veckan att det fanns tusentals lediga tider gjorde Region Skåne en snabb omvärdering och öppnade vaccinbokningen för de yngre 40-åringarna i tisdags.

Det får följder för hela tidsplanen som nu ser ut såhär:

Annons

• 35–39 år (född 1986 eller tidigare) start mitten av juni.

Annons

• 30–34 år (född 1991 eller tidigare) start i början av juli.

• 18–29 år (född 1992 eller senare) start i slutet av juli.

Men, varnar regionen i fredagens lägesuppdatering, det här är fortfarande en preliminär planering. Den kan snabbt ändras om vaccinleveranserna blir större eller mindre i förhållande till prognoserna.

Det hänger också på bokningsläget. Jämfört med i måndags finns något färre lediga tider runt om i Skåne – men fortfarande ett par tusen att leta upp för den som är beredd att kanske åka en bit för att få sin spruta.

Viktigt är då att tänka på att boka sin andra dos på samma ställe – och att planera så att man kan komma dit sex veckor efter den första, är Region Skåne förmaning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy