Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Anlägg ett nytt bad i samarbete med Helsingborgs simsällskap

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En intressant tanke är att Helsingborgs simsällskap nu erbjuder sig att bygga en 50-metersbassäng norr om Filbornabadet. Det skriver Mats Fuchs.

Annons

Debattens vågor har gått höga om utebadet på Drottninghög, sedan beslutet om att skrota den befintliga badanläggningen togs av kommunledningen för ett par månader sedan.

Beslutet om en nedläggning av badet på norra Drottninghög, var nog ett av de mest ogenomtänkta som det borgerliga politiska majoritetsstyret, har tagit under den här mandatperioden.

I de östra bostadsområdena Drottninghög, Fredriksdal och Dalhem bor många barnfamiljer med ensamstående föräldrar, familjer med utländskt påbrå och familjer med lägre inkomster. Detta är samhällsgrupper som har enormt stor glädje av en kostnadsfri badanläggning i närområdet. Barnen i dessa familjer får leka med sina kompisar, barn i invandrarfamiljer som ofta har begränsade möjligheter att lära sig simma får göra det här, de integreras i sin hemmiljö med andra barn, och alla de barnfamiljer som inte har ekonomi att ta sig till stränderna dagligen har möjlighet till umgänge, sol och bad utan att det kostar dem något.

Annons

Annons

Kommunledningen ska ha kredd för att de lyssnade på de massiva protester från medborgarna som uppstod när beslutet presenterades. Man backade och kom snabbt fram till att det behövs en badanläggning i stadens norra områden. Men nu har man bestämt att det ska byggas ett nytt bad som Helsingborgshem ska låta bygga och bekosta. Det känns dock inte helt förnuftigt. Bolaget är knappast experter på den här typen av anläggningar, och det inte är heller de som bör stå för finansieringen, utan det ska kommunen göra.

En intressant tanke är att Helsingborgs simsällskap nu erbjuder sig att bygga en 50-metersbassäng norr om Filbornabadet. Föreningen som är en av landets absolut bästa simklubbar har dels kompetens på bygge och underhåll av simanläggningar, men även en viktig roll i staden med simskolor för barn i alla åldrar.

Ett utomhusbad på den föreslagna platsen, som kunde finansieras av Helsingborgs simsällskap och kommunen gemensamt, skulle ligga inom promenadavstånd för alla boende på Drottninghög, Dalhem, Fredriksdal, Rosengården och Husensjö. Kravet skulle vara en 50-metersbassäng samt en eller två barnbassänger.

Det skulle vara en win-win-situation där Helsingborgs simsällskap kunde ha träning för barn och ungdomar vissa timmar och fortsätta utveckla världsstjärnor som idag, samt hålla simskolor för allmänheten på de timmar när badet var öppet för alla andra medborgare. Helsingborgs simsällskap kunde ha ansvar för badvakter och underhåll av badanläggningen, eftersom de har specialkompetens för detta.

Mats Fuchs

Helsingborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy