Annons

Annons

Annons

Konsumenttest

Test: Åtta sorters matjessill till midsommarbordet

Vad gör en riktigt bra matjessill? När vi provsmakar åtta olika fabrikat visar det sig att de flesta håller måttet smakmässigt – och att den stora skillnaden återfinns i konsistensen.

Text

Tydlig smak och fast konsistens är vinnande egenskaper i vårt test av matjessill. Foto: Janerik Henriksson / TT

Bild: TT

Annons

Matjessill, färsk potatis, gräddfil och gräslök är den självklara midsommarmaten för många. I Sverige har sill varit en vanlig maträtt sedan 1500-talet men det var under 1700-talet som kryddsill började serveras vid högtidliga tillfällen. Det är en tradition som har hållit i sig.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan