Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Kraftig brand på Filbornatippen

Vid 12.30-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten till återvinningsanläggningen på Filborna efter att det börjat brinna på sorteringsplattan.

Röken från branden syns på långt håll. Bild: Olof Nilsson.

Annons

Det var i två högar med blandat avfall som finns en bit in på återvinningsanläggningen innanför det område där företag lämnar sitt avfall vid Hjortshögsvägen som branden härjade.

– Det brinner på sorteringsplattan för verksamhetsavfall och räddningstjänsten är på plats för att begränsa branden, säger Pernilla Ringström på NSR.

Räddningstjänsten inledde släckningsarbetet med att köra upp en drönare i luften för att få en överblick över elden.

– Det brinner i två högar med avfall. Den största är 20 gånger 30 meter och ungefär tio meter hög, säger Lars Anderberg, inre befäl vid Räddningstjänsten i Helsingborg.

Den andra högen är något mindre än den första.

Bild: Tom Wall

Annons

Annons

Branden orsakade mycket rök och syntes på långt håll överallt i Helsingborg.

– Röken går rakt upp så den är inte något bekymmer för oss, säger han.

NSR valde under eftermiddagen att tillfälligt stoppa mottagandet av avfall från företag för att inte försvåra släckningsarbetet med mycket trafik i området.

Ingen person har skadats i branden.

Video: Tom Wall

Arbetet med att släcka tog hela eftermiddagen. Personalen på NSR och räddningstjänsten jobbade tillsammans för att komma åt allt som brann.

– De gräver i högarna och vi släcker men hur lång tid det tar är svårt att säga. Det beror på hur det går, säger Lars Anderberg.

Totalt var som mest enheter från två stationer i Helsingborg på plats med stöd av tankbilsresurser från Höganäs och Landskrona. Vid 15-tiden började räddningstjänsten skicka tillbaka en del enheter från platsen.

Läsarbild: Bengt Skoog

Bild: Läsarbild

Annons

Annons

Bild: Läsarbild

Röken från branden syns på långt håll. Läsarbild: Olof Nilsson.

Bild: Läsarbild

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy