Annons

Annons

OV Helsingborg i Allsvenskan

OV-kaptenen lyssnar inte till locktonerna

Danska och svenska klubbar lockar med erbjudanden. OV:s lagkapten Mattias Thynell tackar vänligen nej. Hjälpa moderklubben tillbaka till Handbollsligan, och få ordning på fotskadan, har högre prioritet.

Trogen moderklubben. Mattias Thynell vill ta sitt OV tillbaka till finrummet. Foto: Avdo Bilkanovic

Annons

Efter degraderingen i våras satsade OV Helsingborg på att bygga om herrverksamheten rejält. Spelare fick inget nytt kontrakt, andra ville inte följa med ner i allsvenskan.

Att lagkaptenen Mattias Thynell inte kunde göra sig själv rättvisa på grund av den efterhängsna fotskadan har inte hindrat intresserade klubbar från att höra sig för. Det handlar om klubbar både från Sverige och Danmark, där Mattias Thynell efter flera framgångsrika säsonger fortfarande är ett välrenommerat namn.

– Jag får förfrågningar, framför allt från Danmark. Det känns smickrande, men jag gör också klart för de som hör av sig att jag vill ta mitt ansvar här i OV. Jag trivs dessutom jättebra i Helsingborg med livssituationen och vi ska upp igen med OV, förklarar Mattias Thynell.

Han är visserligen kontraktsbunden till OV Helsingborg även kommande säsong, men moderklubben hade knappast hindrat Mattias Thynell att ta chansen vid rätt tillfälle.

Annons

– Det är kanske möjligt att det hade löst sig, men eftersom det inte är aktuellt med en flytt behöver jag inte ta det så långt. Jag vet vad jag kan, men jag känner också att jag först och främst vill prestera här i OV. Det var därför jag kom hem.

Annons

– Förra gången vi åkte ut lämnade jag, det kan jag inte göra igen, skojar Mattias Thynell.

För tillfället håller OV-spelarna semester efter de inledande månadernas försäsong. Den 26 juli återsamlas truppen. Tävlingssäsongen kör igång med svenska cupens gruppspel i augusti, och i september väntar allsvensk seriepremiär.

Då hoppas Mattias Thynell ha fått ordning på problemet med ena hälsenefästet. Bekymret har han dragits med ett tag.

– Det tar längre tid att få ordning på det än vad vi trodde det skulle göra. Utredningen fortsätter. Vi får se hur vi går vidare, vilken den rätta metoden är för att det ska bli hundraprocentigt bra.

Finns det någon risk att du tvingas sluta med elitsatsningen?

– Jag har kontakt med en specialist i Malmö. Min enda tanke är att vi ska få ordning på det. Om det behövs operation eller någon annan behandling får vi se.

Hur har fotproblematiken påverkat inledningen av försäsongen?

Annons

– Vi har kört på med tre, fyra hårda styrkepass i veckan, och en del handboll. Jag har inte kunnat vara med på allt, men känner mig ändå i jättebra fysisk form. Det är fortfarande gott om tid kvar till vi samlas igen, och då ska jag förhoppningsvis kunna gå för fullt. Jag känner mig lugn.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy