Annons

Annons

Min mening

Det här blev en match som med facit i hand inte borde ha spelats

Som supportrar brukar vi bjudas på vackert spel och spänning. Igår bjöds vi på fällningar, knuffar i ryggen och höga armbågar. Det skriver Maria Wessman. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Annons

Samtidigt som Sverige spelade sin match mot Polen spelade min 13-åriga son en match på Harlyckans IP med sitt Mörarps IF P08/09 lag. Som dedikerad fotbollsmamma valde jag såklart att närvara under min sons match framför att se Sveriges match hemma i soffan och det ångrar jag inte en sekund. Däremot ifrågasätter jag, nu i efterhand, om det var en match som överhuvud taget borde ha spelats!

Matchen präglades från start till slut av fult och vårdslöst spel. Domaren, en 15-årig kille, går naturligtvis inte att beskylla för att detta fick fortgå matchen igenom. Däremot är det beklagligt och sorgligt att se på när tränare för unga killar, inte endast fallerar i, men helt och hållet negligerar sitt ansvar som vägledare och förebilder. Som supportrar brukar vi bjudas på vackert spel och spänning. Igår bjöds vi på fällningar, knuffar i ryggen och höga armbågar.

Annons

Stundtals satt vi med hjärtat i halsgropen och när slutsignalen gick drog vi nog alla en lättnadens suck, ingen av spelarna hade blivit allvarligt skadade!

Annons

Våra fotbollskillar har haft turen att ha två tränare som alltid satt fair play, gemenskapen och glädjen till sporten i fokus. Man spelar schysst eller inte alls. Laget vill vinna, men inte till vilket pris som helst! Även vi föräldrar har fostrats av tränarna. ”Stå inte för nära!” ” Lägg er inte i domarbeslut!” ” Instruera inte spelarna under match, låt oss tränare leda!” Helt korrekt av tränarna och vi föräldrar har, något slokörade, backat och lärt oss.

Det har lett till att vi idag har en fantastisk gemenskap och god stämning på matcher! Fint spel applåderas, oavsett om det är våra egna killar eller motståndarlaget som står för det. Ett snyggt inlägg är ett snyggt inlägg, så är det bara!

På de allra flesta matcher möts vi av samma inställning och glädje till sporten, det vill jag betona! Men så ibland möts man av det som mötte oss igår och lika ledsen blir man varje gång. Våra barn och ungdomar förtjänar bättre, de förtjänar att få uppleva gemenskap, god stämning, stolthet och glädje till sporten! Låt inte dåligt ledarskap stå i vägen för det!

Annons

Igår var vi extra stolta över våra killar som inte drogs med i motståndarlagets fula spel, som fortsatte att spela den fina fotboll de lärt sig att spela, som förlorade matchen utan att gå därifrån som förlorare!! Det har de ett gott och riktigt ledarskap att tacka för!

Annons

Maria Wessman

SVAR DIREKT:

Mycket tråkigt att ni upplevde matchen på Harlyckan på detta vis. Föreningen betonar vikten av Fair Play och att våra ledare representerar föreningen och följer vår interna kravbild.

Kort efter matchen samtalade vi med våra ledare, då vi via Mörarps sociala medier fick kritik. Vi kontaktade sedan också ledare i Mörarps IF för samtal och utifrån detta tar vi samtalet vidare inom föreningen.

Vi tar alltid till oss av kritik och självklart är det vår uppgift att alla föräldrar, ledare och spelare känner sig välkomna, uppskattade och att god stämning råder.

Högaborgs BK

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy