Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Chefredaktörens krönika

Från sorg till glädje och tillbaka - en nyhetsvecka med tvära kast

Det är regeringskris, Sverige får respass ut ur fotbolls-EM och med lättade restriktioner fylls krogarna återigen med festglada gäster sena sommarkvällar. 

I Helsingborg brinner soptippen och i Båstad förbereder man sig för de klassiska tennisveckorna

Annons

Annons

Samtidigt mördas en polis med rötterna i nordvästra Skåne i Göteborg, och Sverige står för ett ögonblick stilla. 

Det är juli, svensk högsommar, och vi har nått slutet på en vecka som varit en berg- och dalbana av händelser och känslor. Stort som smått. Glädje och bottenlös sorg.

Det är också en vecka som väl sammanfattar vad Helsingborgs Dagblad ska vara. En tidning fast förankrad i den nordvästskånska myllan men med blicken riktad mot resten av Skåne, Sverige och världen. Vi är lokala, men att vara lokal är inte samma sak som att vara provinsiell. Ni läsare ska känna er uppdaterade och kunna orientera er i viktiga samhällsfrågor och händelser på det lokala planet likväl som det regionala och nationella. Påverkar det nordvästskåningarna vill vi berätta om det. 

För att fortsätta lyfta och utveckla journalistiken har vi under 2021 ett antal fokusområden på redaktionen. Flera av dem kan kondenseras ner till den gångna nyhetsveckan.

När nyheten om att en polis med rötterna i nordvästra Skåne mördats på öppen gata i Göteborg kom, var det oerhört viktigt att vi blixtsnabbt och sakligt kunde rapportera och berätta om detta för er läsare.

Branden på Filborna soptipp i Helsingborg hade så klart inte samma tragiska proportioner, men även här är det viktigt med en snabb och pålitlig bevakning.

Annons

Den typen av händelserapportering eller breaking news, som det kallas på tidningsspråk, ställer stora krav på kompetens och resurser. Därför har vi under året stärkt och byggt ut vår breaking news-redaktion. Det har gett resultat men vi kan bli ännu snabbare och bättre på händelser som påverkar er läsare. Läser du HD ska du vara uppdaterad!

Annons

Undersökande och granskande journalistik är ett annat fokusområde. Vi har en lång tradition av detta på Helsingborgs Dagblad och vi vet, från läsarsiffror och undersökningar, att ni läsare tycker att detta är bland det viktigaste vi gör. Granskningen av hotellhaveriet i Klippan som publicerats i flera delar under veckan är ett exempel på vad en målmedveten satsning på undersökande och kvalificerad journalistik kan ge.

Ett annat fokus har varit att lyfta den lokala journalistiken. Inte bara innehållet i sig utan också hur vi visualiserar och paketerar vår journalistik. När vi lanserade nya hd.se var ett av huvudsyftena att ni läsare lättare skulle kunna orientera er och få en bra nyhetsöverblick. Här återstår fortfarande mycket arbete, både vad gäller presentation och tekniska lösningar, men en nyhet är att vår väderservice tillbaka på hd.se: www.hd.se/vader

I sammanhanget kanske inte den viktigaste nyheten från veckan som har gått men en nyhet som varit efterlängtad av många av er läsare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy