Annons

Annons

Helsingborg

Fyra nöjestips i Helsingborg

Veckans väderleksrapport ser ut att innehålla en hel del regn. Här listar HD fyra nöjestips som går att göra ifall vädret får dig att inte vilja gå till stranden.

Grammisvinnaren Amanda Ginsburg spelar under onsdagen på hotell Sea U. Foto: Elvira Glänte

Annons

Jazzmusik på Sea Us takbar

Livespelning på hotellet Sea Us takbar i regn? Det låter kanske inte så lockade, men när det gäller onsdagens konsert med jazzmusikern Amanda Ginsburg finns det en reservplan ifall himlen öppnar sig.

– Vi har lite olika konferenslokaler där vi kan ha upptill 70 sittande, berättade Christoffer Erson, restaurangchef på Sea U hotell.

Biljetter finns på hemsidan tickster.com

Bild: Martin Schibli

Annons

Ny utställning på Dunkers kulturhus

På kulturhusets entréplan har en ny utställning öppnat. ”Dance Macabre – konstnärliga betraktelser i pandemins tidevarv” är en utställning där de två konstnärerna Alba S. Enström och Lone Larsens verk tillsammans visar hur pandemin påverkat konstformerna teater, dans, musik och cirkus.

Annons

Lone Larsen står för skulpturerna medan Alba S. Enström har gjort sju större målningar – samtliga skapade under pandemiåret 2020.

Verken visas till och med den 26 augusti på kulturhusets entréplan, där samtliga utställningar är gratis att besöka. Dock är antalet personer som kan se utställningen på samma gång begränsad.

I och med lättnaderna i restriktionerna visas återigen film på Röda Kvarn.

Bild: Tobias Andersson

Annons

Röda Kvarn visar den Oscarsvinnande filmen ”En runda till”

Biograferna har åter igen öppnat upp och i helgen visas flera filmer på Röda Kvarn.

Under både lördagen och söndagen går det att se den Oscarsvinnande filmen ”En runda till” som handlar om fyra lärarkollegor som testar teorin om att människan borde ha en högre halt alkohol i blodet.

En av huvudrollerna innehavs av Mads Mikkelsen.

Premiär för sommarteater på Fredriksdal.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Teater på Fredriksdal – årets föreställning ”Historien får liv – Signes val”

I sommar hålls teaterguidade turer uppe på Fredriksdal. Årets föreställning heter ”Historien får liv – Signes val” och handlar om det som hände mellan åren 1888-1921 – när det fanns helsingborgare som kämpade för kvinnlig rösträtt, men också de som kämpade emot.

Föreställningen har premiär den 7 juli klockan 11.00 och 14.00 och pågår sedan fram till och med den 15 augusti. Biljetter går att köpa i entrén.

Annons

Vid regn meddelar arrangören att man istället ger en förkortad version inomhus.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy