Annons

Annons

Helsingborg

Hx-festivalen gör sig redo för publik

Några av de restriktionerna som funnits för publik på nöjesevenemang har lättat, och med anledning av det har Hx-festivalen valt att växla upp.

– Vi tänder hellre upp än att behöva släcka ner, säger Jonas Stoltz, festivalgeneral för Hx.

Jonas Stoltz, festivalgeneral för Hx i Helsingborg.

Bild: Stefan Ed

Annons

Förra året valde Hx att köra helt och hållet digitalt med anledning av pandemin.

– Det känns jättekul att vi nu kan gå ut och göra ett biljettsläpp till våra konserter, säger Jonas Stoltz som är festivalgeneral för stadsfestivalen.

Det var i samband med de lättade pandemirestriktionerna som de beslutade sig för att ta emot publik.

– Vi livesänder fortfarande alltihop, men vi kommer även att sälja biljetter till årets spelningar för de som vill uppleva till exempel Miss Li live, säger Jonas Stoltz.

Konsertbiljetterna kommer att vara gratis, men med en servicekostnad på 35 kronor per biljett. För de som väljer att se spelningarna och följa festivalen digitalt på Hx hemsida är det helt gratis.

Totalt är det 300 personer som kommer kunna se konserterna live inne på Helsingborg arena. Men som HD tidigare berättat kommer även spelningar att genomföras på andra platser runt om i staden.

Annons

Annons

På The Tivoli kommer 200 personer kunna se spelningar live. Men även i HD:s gamla lokaler uppe på Tryckeriet kommer Hx-flaggan att vaja.

Hur många kan ni ta in på spelningarna på Tryckeriet?

– Det ska vi få besked om från polisen i dagarna. Det beror på kvadratmeteryta. Om vi har sittande publik med hänvisade platser borde man få vara 300, men det är inte anpassat efter kvadratmeteryta så det ska vi få besked om. För oss är säkerheten det absolut viktigaste.

En stadsfestival som inte är ute på stan – kommer det att bli så även i år?

– Ett koncept som vi har jobbat med ett tag är det vi kallar för ”Musik på stan” där vi på ett gäng krogar och hotell i stan kommer stå för underhållning. På så vis engagerar vi de krögare som vanligtvis brukar vara med på den fysiska festivalen, men nu får de vara kvar på hemmaplan och underhållningen kommer till dem istället.

– Sen kommer vi även att göra några pop up-grejer där vi, som det ser ut nu, inte kommer annonsera tid och plats utan mer att vi bara dyker upp, säger Jonas Stoltz.

Om några veckor sätter arbetet med att göra arenan redo för konserter. En scen ska byggas upp i mitten av arenan och runt om ska 300 sittande gäster kunna se spelningarna.

Bild: Stefan Ed

Annons

Annons

Fakta

Hx-festivalen 2021

När: 6-7 augusti.

Var: konserterna kommer att hållas på Helsingborg arena, The Tivoli och Tryckeriet. Runt om i stan kommer även en del pop up-aktiviteter att hållas och på några av stadens krogar kommer det finnas evenemang kopplat till Hx.

Hittills släppta artister: Miss Li, Bonafide, Maja Francis, Donnez , Dotter och Linnea Henriksson, som också programleder hela festivalen precis som förra året.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy