Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klippan

Tryggt test av fartfylld sport

KS Klippan arrangerade i helgen det årliga Karting on tour. Äntligen med rätt att släppa in mer människor. – Vi är väldigt glada för den skara som lyckats ta sig hit trots det vackra vädret säger Gunnar Holtzberg från klubben.

Ola Niclasson är huvudassistent vid banan och visar vilka delar fordonet består av.

Bild: Göran Stenberg

Annons

Det är en varm lördagsmorgon vid Bolestads kartingbana. Dags för tävling, där alla mellan sex och tjugo får testa den fartfyllda sporten. Det går nästan att ta på spänningen i skaran av ungdomar och familjemedlemmar.

Ola Niclasson, huvudassistent vid banan, går igenom vilka olika sorters fordon det finns med olika klasser beroende på ålder.

Sexåriga Max Lundh har precis precis testat sin första runda. Han är lite blyg men ändå uppspelt och nickar som svar när mostern Marika Lundh frågar om han tyckte det var roligt.

Max Lundh efter sitt första lopp.

Bild: Göran Stenberg

Annons

– Ja vi såg på Facebook att det skulle vara ett event idag så vi ville överraska Max på morgonen med att få testa sitt första egna åk. I vanliga fall får inte barn som är sex år testa, men här fanns möjligheten, berättar Marika Lundh.

Annons

Marika Lundh och Emil Lundh.

Bild: Göran Stenberg

Marika tycker karting är en sport som passar att göra tillsammans med familj och vänner. Den har allt, menar hon: spänning, fart, men också omtanke.

Sönerna Emil Lundh, 15 och Oscar Lundh, 12, står och väntar. Emil är extra nervös för det är snart hans tur och poängterar att det är viktigt att ha visiret på.

– Jag älskar farten och kan cykla lika fort som jag kör. Jag gillar att utmana mig själv, berättar Emil Lundh.

Oscar har precis gjort sitt första lopp på banan. Det är viktigt att ha mod coh armstyrka och att kunna avväga mellan gas och broms på den slingrande banan, berättar han.

Oscar Lundh efter sitt första lopp på Bolestad karting i Östra Ljungby

Bild: Göran Stenberg

– Det bästa är när man trycker på gasen och känner kontrollen över fordonet, säger Oscar Lundh.

För föräldrarna är det ett tryggt sätt att låta barnen testa något spännande, tycker Marika Lundh.

Plötsligt kör Emil av banan i en kurva, rakt in i den dämpande vallen av bildäck och folk från klubben springer fram för att hjälpa honom loss. På läktarna hejar publiken.

Annons

Annons

Emil Lundh som försöker få igång motorn igen.

Det har gått bra och han kan rulla vidare oskadd sedan motorn återstartats.

Ola Niclasson berättar att tjejerna är få i kartingsporten, men att de få som finns är farliga motståndare. Han får medhåll av övriga engagerade.

Den som själv vill testa har möjlighet alla söndagar framöver och kan boka via klubbens hemsida.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy