Annons

Annons

Båstad

Café Killeröd får inte fortsätta hotellsatsningen

För att Café Killeröd ska kunna växa behöver de utveckla sin hotellverksamhet. När första etappen strax är klar sätter kommunen stopp för en fortsättning.

Dick och Max Schacht framför de nybyggda lägenheterna i februari i år. Nu sätter kommunen stopp för att bygga ytterligare lägenheter. Arkivbild.

Bild: Malva Kauranen

Annons

I vintras skrev tidningen om Café Killeröd som byggde fyra hotellägenheter intill kaféet. Nu har familjen Schacht, med sonen Max i spetsen, ansökt om att få bygga ytterligare åtta lägenheter intill. Men där sätter Båstads kommun stopp och meddelar i förhandsbeskedet att att man inte kommer ge bygglov.

– Det känns tråkigt. Jobbigt att man ska bli motarbetad. Det är svårt nog att få igenom saker. Bara för att detta inte ligger i Båstad så kan man inte få igenom det, säger Max Schacht.

För Max Schacht innebär det att familjen inte kan utveckla verksamheten som de önskat.

– Vi blir begränsade i hur stor verksamheten kan bli. Vi tror att detta kan bli ett stort turistmål. Caféet går på som bara den, men det skulle hjälpa att ha boende här. Då kan man utnyttja lokalerna mer på vintern vid till exempel konferens eller bröllop, säger Max Schacht.

Annons

– Vi är en destination och vill bli ännu mer. Som en resort där folk kan göra saker. Det finns inte så mycket här, förutom Sand och Riviera. När man kommer upp i ett visst antal bäddar kan det bli intressant att göra lite spa och satsa mer på mat. Men det här är en stor pinne i kugghjulet, fortsätter han.

Annons

Byggnationen av de fyra första lägenheterna är i slutfasen. Nu vill han bygga på en igenväxt äng. Men här anser kommunen att marken klassas som jordbruksmark. I svaret skriver kommunen att lämpligheten för att bygga för bostadsändamål bör prövas i en detaljplan eftersom det ligger i ett område med stor efterfrågan på ny bebyggelse.

– De säger att de vill ha detaljplan över området och när vi säger att vi vill ta fram en detaljplan så säger de att det tar för lång tid, säger Max Schacht.

Nu tänker Max Schacht skicka in en överklagan på avslaget.

– Jag har diskuterat med min kvalitetsansvarig som anser att kommunen har hanterat ärendet fel, säger Max Schacht.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy