Annons

Annons

Ängelholm

Haltande kommunal kommunikation kring återlämning av rollator

Arne Cajdert fick ett brev från kommunen där han uppmanades lämna tillbaka en av sina två rollatorer. Men hur det ska gå till eller vem han kan vända sig till för frågor, framgår inte av kommunens kommunikation.

Arne Cajdert och Kerstin Magnusson–Lundgren måste lämna tillbaka en av Arnes två rollatorer. Men de har svårt att komma i kontakt med kommunen angående återlämningen.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Arne Cajdert har två rollatorer. En för inomhusbruk och en att använda utomhus. Men enligt kommunens policy får man inte ha två hjälpmedel av samma sort om man kan ta rollatorn in i sitt hus utan problem. Efter att ha flyttat och fått tillgång till hiss anser kommunen att behovet av två rollatorer inte finns längre. Därför ska en av dem tillbaka till kommunen. Det står meddelat i ett ganska anonymt och något bryskt brev som Arne Cajdert och hans fru Kerstin Magnusson–Lundgren fått skickat till sig.

De är båda upprörda över beslutet och inte minst hur det meddelats.

– Först tänkte jag att vi inte skulle bry oss. Hur ska vi kunna lämna tillbaka rollatorn? undrar Kerstin Magnusson–Lundgren.

Arne har svårt att gå och tappar lätt balansen.

De vänder sig mot att kommunen anser att man ska använda samma rollator ute som inne. Kerstin Magnusson–Lundgren blev så upprörd att hon skrev en insändare till tidningen, som hon också fick svar på.

Annons

Brevet som skickats ut av kommunen. Arne Cajdert och Kerstin Magnusson–Lundgren tycker att det är lite väl anonymt.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

– Om det är snöigt ute tänker vi inte köra runt med den här inne. Vi har ingenstans att tvätta av den, säger Kerstin Magnusson–Lundgren.

Anledningen till att hon skrev en insändare var att det inte gick att komma i kontakt med kommunen.

– Jag ringde till växeln, men de ombad mig läsa upp hela brevet för att kunna hjälpa mig vidare. Jag vet ju inte vem jag ska kontakta, säger Kerstin Magnusson–Lundgren.

Arne Cajdert tycker att kommunens brev känns lite hotfullt.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

– Brevet är att betrakta som anonymt, säger Arne Cajdert.

– Det känns faktiskt lite hotfullt, fortsätter han.

Arne Cajdert reagerar på det som han upplever som en "översittarmentalitet".

– Det är den där byråkratiska mentaliteten som jag inte tycker om.

På kommunen tar man åt sig av kritiken, men menar att avsändaren står längst ner i brevet.

– Det är rehabenheten som är avsändare, säger Charlotte Sandström, verksamhetschef inom huvuduppdrag Hälsa på kommunen.

Annons

Men någon avsändare, annan än "Ängelholms kommun" syns inte till i brevet.

– Som brukare vet man vem som har förskrivit hjälpmedlet. Då har man ett namn på en person som man sedan kan söka när man kontaktar kundtjänst, säger Charlotte Sandström.

– Jag har ju tillräckligt med besvär och är handikappad, säger Arne Cajdert, och menar att det inte ska behöva vara ett så stort jobb att komma i kontakt med kommunen.

– Givetvis är det så att vi inte ska göra tillvaron svårare för våra medborgare. Här nådde vi inte hela vägen fram. Vi har inte varit tillräckligt tydliga. Vi får ta lärdom av detta och behöver vara mer noggranna med information och hur vi förmedlar den, säger Charlotte Sandström.

Arne Cajdert har lite svårt med balansen. Rollatorn han använder inomhus är mindre och smidigare än uterollatorn.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy