Annons

Annons

Sport

Efter knäskadan – OV-talangen närmar sig comeback

Handboll utan kroppskontakt. OV:s Albert Månsson fortsätter ta steg i sin rehabilitering efter korsbandsskadan han ådrog sig i oktober förra året.

– Jag vill komma tillbaka för fullt och kunna bidra, säger han.

Albert Månsson tog studenten i somras. Nu kämpar han för en comeback på handbollsplanen samtidigt som han jobbar på ett byggvaruhus. Foto: Avdo Bilkanovic

Annons

Snart nio månader har gått sedan korsbandet gick av under en träning. Sedan dess har OV-talangen Albert Månsson kämpat för att komma tillbaka.

Efter några tuffa inledande månader, framförallt mentalt, börjar 18-åringen se ljuset i tunneln. Rehabiliteringen flyter på som den ska och spelaren fortsätter ta steg i rätt riktning.

– Nu kan jag spela handboll utan motståndare om man säger så. Jag kan röra mig fritt och göra vad som helst, men än så länge är det inget tal om kroppskontakt eller motståndare. Men det börjar närma sig, säger han.

Albert Månsson har aldrig tidigare varit ifrån handbollen i mer än tre veckor. Han erkänner att det varit tufft, framförallt de första månaderna när han inte kunde göra något alls.

– Det har varit väldigt jobbigt, särskilt när säsongen fortfarande var igång. Att sitta på läktaren och inte kunna bidra på plan eller hjälpa laget var det jobbigaste. Handboll är ju min stora passion i livet och det jag lägger ner mest tid på.

Annons

Medan lagkamraterna tränat handboll, har Albert Månsson mest spenderat tid i gymmet. ”Det är ju tråkigt att träna själv. Man är ju med i ett lag av en anledning.”

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Vad har du saknat mest?

– Lagkänslan. Att få krama om sina lagkompisar när man vunnit en match. Att få skrika efter ett mål eller efter bra försvarsspel, det har jag saknat väldigt mycket.

Nästa vecka återsamlas OV efter sommaruppehållet. Albert Månsson kommer förhoppningsvis kunna vara med en del på planen, men inte fullt ut.

– Förhoppningsvis kan jag gå in och passa, springa i lite högre fart och ändå vara där. Innan semestern har jag mest varit på gymmet, medan de andra har tränat handboll så det ska bli kul att komma ut på banan och träna tillsammans med de andra.

Albert Månssons målsättning med säsong är att vara med och bidra till laget: ”Mitt största mål är att komma tillbaka för fullt. Sen vill jag spela mycket och vara en viktig spelare för OV.” Foto: Nicklas Elmrin

Annons

Vägen tillbaka har beräknats ta nio till tolv månader. Den 18 september, när OV spelar premiär i allsvenskan, har det gått elva. Men att Albert Månsson är redo för spel då vågar han inte riktigt tro.

– Jag hoppas vara tillbaka så fort som möjligt, men det beror ju på hur kroppen svarar. Och får jag själv välja så spelar jag såklart premiären, men jag tror det inte.

Annons

Vilka lärdomar tar du med dig från den här tiden?

– Jag har förstått hur mycket jag vill lyckas med min handboll och vad den betyder för mig. Men nu när jag varit borta så länge har det också slagit mig att jag kanske behöver något annat i livet, förutom handbollen. Jag kan inte spela handboll hela livet, någon gång tar det ju slut.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy