Annons

Annons

Väder

Regnskurar och svalare – så blir veckans väder

Under veckan går vi mot lägre temperaturer och betydligt mer regn. Sommarvärmen byts mot ostadigare väderlek. – Vi går från stabil högtrycksvärme till ett mer lågtrycksbetonat, varierat väder, säger Mattias Lind, meteorolog vid SMHI.

Vädret har börjat slå om i Skåne. Under måndagen slog det bland annat ner en åskskur i Helsingborg som drog med sig hagel.

– Det har att göra med de här kraftiga åskskurarna vi haft i Västra Götaland. Det passerade en liten åskskur lokalt i Helsingborg, säger Mattias Lind.

Under tisdagen förväntas det dock bli fortsatt varmt innan det vänder i mitten av veckan.

– Det blir varierat sol och moln men högsommartemperaturer på ungefär 25 grader under tisdagen. Det kan dock växa till sig en del skurar, säger Mattias Lind.

Det handlar om lokala ganska kraftiga skurar där inslag av åska kan förekomma.

– Framför allt i norra Skåne men det kan även komma någon skur längre söderut, säger Mattias Lind.

Under onsdagen håller regnvädret i sig samtidigt som luften blir svalare.

– Det fortsätter att fylla på med skurar, det blir ostadigare och svalare än vi haft det. Från onsdagen och framåt ligger temperaturerna på omkring 20 grader. Det fortsätter så till torsdag och drar in en hel del skurar och ett regnområde, säger Mattias Lind.

Annons

Annons

För helgen är prognosen osäkrare men det väntas även då bli svalare, som mest upp mot 20 grader i stora delar av Skåne.

– Det blir lite varierat med regn som varvas med soligare stunder. Man kan sammanfatta det som lite ostadigare än vi haft det. Det kan tidvis även bli rätt blåsigt under veckoslutet, säger Mattias Lind.

För den som är sugen på sol finns dock fortfarande en hel del chanser mellan regnskurarnas framfart.

– Det blir inte bara mulet och regn hela tiden. Det varvar mellan sol och perioder med mer moln och skurar under hela veckan, säger Mattias Lind.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy