Annons

Annons

Annons

Väder

Sommarvärmen går på semester – nu väntar svalare tider

En snabb omställning. Det är kanske signumet för det svenska sommarvädret. Med svala nätter och spridda skurar går sommarvärmen snart på långsemester.

SMHI:s meteorolog har dåliga nyheter till de med sen semesterperiod.

Bild: Stina Stjernkvist / TT

Annons

Skåne är inget undantag heller. Soliga dagar med stackmoln hänger sig kvar under torsdagen och fredagen. Men mycket varmare än 20 grader lär det inte bli.

Ett större lågryck med stadig kurs mot Sverige rör sig nu från kontinenten.

– Redan under fredagen kommer molnen att tätna. Lågtrycket har varit hoppigt men nu kan vi ganska säkert säga att det träffar så gott som hela Götaland, säger Charlotta Eriksson, vakthavande meteorolog på SMHI.

Annons

Annons

Hur ser det ut för alla de som hoppats på en sista semesterhelg med sol på stranden?

– Semesterfirarna skulle kanske ha övervägt att tidigarelägga den där sista semesterhelgen. Det kommer bli molnigt och troligtvis en del regn, säger Charlotta Eriksson.

Den kommande tidens trend är inte heller den mest strålande. Även om de typiska sommardagarna med tjugogradig värme och växlande molnighet hänger kvar är det kallare väder vi nu går mot.

Under den gångna veckan är det speciellt nätterna som varit kalla. I Skåne har temperaturen stundvis varit nere på knappa tio grader. Kylan har ackompanjerats av dimma som brett ut sig över de ömsom skördade rapsfälten.

Har inte växlingen från högsommarvärme till kalla nätter och molnighet gått väldigt fort?

– Jo, det slår om när luftmassorna rör sig och nu har en kylig sådan dominerat. Men det är väl vad som kallas för svensk sommar, säger Charlotta Eriksson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan