Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Nu öppnar Region Skåne drop-in-vaccination

God tillgång på vaccinationstider öppnar upp för drop-in-vaccination runt om i Skåne. Regionen öppnar samtidigt för att ge restdoser som en tidig andra dos.

Mottagningar kan korta ner intervallen mellan doserna till endast fyra veckor.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Under torsdagen skriver Region Skåne i ett pressmeddelande att de nu öppnar upp ett antal mottagningar med många lediga vaccinationstider för drop-in-vaccination.

”Redan imorgon fredag kommer det till exempel att vara möjligt att vaccineras på drop-in-mottagning hos Svea Vaccin i Kristianstad, Malmö och Helsingborg”, skriver Region Skåne i pressmeddelandet.

Annons

Utöver de nya drop-in-mottagningarna kommer regionen även öppna för erbjuda restdoser som dos två redan fyra veckor efter första dosen.

Annons

– Det förutsätter att det finns en restdos på det vaccinationsställe där man tagit dos ett. Därför är det enbart några vaccinationsmottagningar som har möjlighet att erbjuda ett kortare dosintervall, skriver Per Hagstam, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne i pressmeddelandet.

Regionen håller kvar sin generella rekommendation om att vänta högst sex veckor mellan dos ett och två. Samtidigt påtalar de att det inte finns något som hindrar mottagningar att korta ner intervallen till så lite som fyra veckor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan