Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Popdebut för Maja Gullstrands dotter Majken Henrika

Majken Henrikas debut ”Vilda hjärtan” handlar om att stå upp för den man är. ”Det kan låta lite klyschigt, men det är sant”, säger hon.

Låten ”Vilda hjärtan” är Majken Henrikas debut och den är ett samarbete med mamma Maja Gullstrand. Foto: Joakim Palm Karlsson

Annons

Maja Gullstrand är ett välkänt namn inom Helsingborgs musikliv. Men nu är det dags att folk även lär sig namnet på hennes 14-åriga dotter, Majken Henrika.

För nu går hon i samma spår som sin mamma. I dagarna har hennes debut ”Vilda hjärtan” släppts.

Låten är faktiskt är ett samarbete med mamma Maja.

– Vi har gjort saker tidigare. För typ två år sedan la vi ut några videor på Instagram. Sen har jag också gästat ett av mammas gig, säger Majken Henrika.

Den här gången började det med att Maja hade grunden till en låt.

Annons

– När jag började sjunga texten sa Majken, ”nä, den texten funkar inte” och så började hon skriva en egen. Och då föreslog jag att vi skulle göra låten tillsammans, säger Maja Gullstrand.

Annons

Låten är inspelad och producerad av Jokke Pettersson i Ladahland-studion i Helsingborg.

Både Maja och Majken Henrika två beskriver ”Vilda hjärtan” som en glad poplåt med en viktig text.

– Det är min första låt och då är det viktigt att visa vad jag står för. Texten handlar om att inte sluta kämpa, utan att vara modig och stå för den man är. Det kan låta lite klyschigt, men det är sant, säger Majken Henrika.

Majken Henrika diagnostiserades för två år sedan med Tourettes syndrom. Något som hon valt att prata öppet om. Foto: Joakim Palm Karlsson

Att våga stå för den man är blir extra tydligt för Majken Henrika. 2019 blev hon diagnostiserad med Tourettes syndrom. Något som hon talar öppet om, eftersom det är en diagnos som folk vet väldigt lite om.

– Tourettes brukar alltid beskrivas som att man skriker fula ord och skadar sig själv. Men så är det bara för tio procent av alla som har diagnosen. Min Tourettes är i form av små harklingar, blinkningar eller nickningar. Jag har aldrig skrikit fula ord eller slagit mig själv, säger Majken Henrika.

– Mycket av Tourettes sitter i huvudet. Det är en dold funktionsnedsättning och besläktat med adhd och add. Jag skulle ljuga om jag säger att Tourettes är min superkraft, men jag har samtidigt lärt mig väldigt mycket av den.

En av hennes stora förebilder, artisten Billie Eilish, har för övrigt också Tourettes syndrom.

Annons

Annons

Att Majken Henrika valt att gå samma väg som sin mamma är inte så konstigt. Hon har vuxit upp i ett kreativt hem med kultur ständigt närvarande. Foto: Joakim Palm Karlsson

Att Majken Henrika valt samma väg som sin mamma är inte så konstigt.

– Jag har sjungit sen jag var liten. Mamma har alltid varit en stor inspiration och min pappa jobbar med film och teater. Jag är uppvuxen med kultur och att nu få ge ut en egen låt är bara kul. Och extra kul att få göra det med mamma. För det är inte lätt att ge sig in i musikbranschen som en ensam 14-åring.

Maja Gullstrand vet det mesta om hur tuff och krävande musikbranschen kan vara, men hon är lugn med dotterns val.

– Jag och min man har alltid sagt skaffa dig ett yrke. Men samtidigt säger jag också alltid, följ dina drömmar och gör det som gör dig lycklig. Och du kan fråga vad Majken vill bli...

– Jag vill bli advokat, flikar Majken Henrika snabbt in.

– Det är ett viktigt och spännande yrke. Jag står för kvinnors rättigheter och jag vill göra skillnad. Musiken är något som jag vill göra på min fritid.

Hur ser planerna ut just nu?

– Nu är låten släppt. Sen får vi se. Jag är ju inte en egen artist riktigt än, men jag vill absolut fortsätta att skriva låtar och uppträda. Jag gillar att stå på scen, säger Majken Henrika, som även varit med som statist i två säsonger av SVT-serien ”Klassen” och nu i tredje säsongen fått en liten roll.

– Och så älskar jag att dansa hip-hop. Vår danslärare på Wilson Dance Factory, Linnea Lindé, har förresten koreograferat videon till låten.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy