Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hx-festivalen

Arrangörerna nöjda med Hx: ”Jag tycker att det blev bra, vi fick ihop hybridtänket”

Hx-generalen tycker att årets fest blev lyckad. Samma tongångar hörs från The Tivoli och aktivitetshuset Tryckeriet.

Miss Li var en av artisterna som spelade inför publik på Helsingborg arena under Hx. Här är en skärmdump från den streamade sändningen.

Annons

Under fredagen och lördagen pågick Helsingborgs stadsfestival Hx, och redan på söndagen packades alltsammans ihop. Staden tömdes på Hx-flaggor, scenerna monterades ner och alla de ambulerade platserna som funnits runt om i staden packades ihop.

Festivalgeneralen Jonas Wilson Stoltz är nöjd.

– Jag tycker att det blev bra, vi fick ihop hybridtänket. Det blev så som vi tänkte oss med de ambulerade platserna och med våra pop up-nedslag. Vi upplevde aldrig att vi skapade trängsel, utan det kändes som att det blev ett folkmyller men ändå aldrig att vi samlade massa folk på en och samma plats.

– Våra livesändningar gick över förväntan i och med att vi växlade upp ytterligare det här året.

Annons

HD har begärt ut siffror över hur många som kollade på Hx digitala sändningar, men under måndagen hade arrangörerna inte hunnit sammanställa underlaget.

Annons

På The Tivoli genomförde man flera Hx-konserter med sittande publik. De spelades in, liksom de på Helsingborg arena, och kan nu ses via Hx egen hemsida och youtube-kanal.

– Vi har haft några fantastiska dagar. Så gott som alla gig var utsålda, det var go stämning och folk satt ner och höll avstånd. Det verkar om alla har det här i ryggmärgen nu, säger Hasse Jönsson på The Tivoli.

– Jag pratade mycket med publiken och artisterna. Det är samma känsla där. Man har längtat så länge efter detta. Nu hoppas vi att det fortsätter i rätt riktning under hösten, så att vi i vinter även kan ha en stående publik.

På aktivitetshuset Tryckeriet (gamla HD) hade Hx samlat en mängd konserter och arrangemang för barn, unga och familjer.

– Alla barnföreställningarna blev väldigt uppskattade. Vi tog in maxantal, men vi hade kunnat ta in ännu fler. Det var högt tryck på biljetterna, säger Christian Olofsson, fritidsledare på Tryckeriet och även stage manager under Hx.

– Johan Östberg och Pidde P:s föreställningar gillades av besökarna. Även Myra Granberg gjorde ett fantastiskt uppträdande på lördagen.

De lokala banden och hip-hop- och r'n'b-artisterna, samlade inte lika mycket publik.

– Men det var väldigt uppskattat ändå. Det betyder mycket för unga, lokala förmågor att få chansen att stå på en riktig scen, med bra ljus och ljud. Utöver det hade vi silent disco, café och besök av en lasersvärdförening, säger Christian Olofsson.

Annons

Annons

Han konstaterar att publiken skötte sig exemplariskt under båda dagarna.

– Ja, det var inga som helst problem. Inte ens när Pidde P skulle signera var nån som trängde sig. Man höll avstånd och det gick lugnt och fint tillväga.

Släkt, vänner och grannar har samlats utanför familjen Hanssons villa i Vallåkra för att lyssna på livemusik med coverbandet Kvartiåtta. Foto: Jenny Hansson

Familjen Hansson i Vallåkra, som tidningen skrev om inför festivalen, genomförde sin egen Hx-fest i trädgården.

Även den utföll till allmän belåtenhet.

– Ja, festen mottogs fantastiskt positivt. Folk tyckte att det var ett jättekul initiativ, säger Fredrik Hansson.

– När den rullande livebussen med bandet Kvartiåtta spelade här utanför på fredagskvällen lockade det dessutom en massa grannar. Vi var säkert 40 personer som stod och lyssnade. Och eftersom vi hade öppet hus var det en del grannar som följde med in i trädgården efteråt. Folk som vi inte umgåtts med tidigare. Det var trevligt.

Och familjen har redan nu bestämt sig...

– Det blir en fortsättning nästa år, tillägger Fredrik Hansson.

Jenny Hansson (till höger) tillsammans med sin syster Stina Jadeland under familjens egen Hx-fest hemma i trädgården. Foto: Privat

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy