Annons

Annons

Annons

Fotboll: BoIS

BoIS förlänger med trotjänare – hoppas på mer

Landskrona BoIS förlänger kontraktet med trotjänaren Alexander Tkacz. Och tränaren Billy Magnusson avslöjar att man har avtal färdiga till ytterligare nyckelspelare.

Text

Alexander Tkacz blir kvar i BoIS över säsongen 2023. Foto: Christoffer Borg Mattisson /

Annons

Säsongen 2012 debuterade Alexander Tkacz för klubbens seniorlag. Nu står det klart att vänsterbacken blir BoIS trogen över säsongen 2023.

Billy Magnusson är nöjd med att det löst sig och pekar på att det är en del av strategin att knyta upp spelare man vill fortsätta satsa på i god tid.

– Vi kommer inte lyckas i samtliga fall, men här kom vi i mål och det känns bra. Alexanders egenskaper passar i sättet vi vill spela och hans prestationer under året har hållit hög Superettan-klass, säger Billy Magnusson.

Annons

Annons

Arbetet med att behålla andra viktiga pjäser intensifieras i och med att Landskrona BoIS snart säkrat spel i superettan, och även har chansen att ta klivet upp. För tillfället görs stora ansträngningar för att säkra upp stjärnduon Kevin Jensen och Sumar Almadjed, två av seriens absolut främsta spelare som är intressanta för många allsvenska, och även utländska, klubbar.

– Det är offentligt, och alla vet om, att läget är skarpast när det gäller Kevins och Sumars avtal som löper ut. Vi har jobbat länge på att förlänga dem, och har färdiga förslag till dem. Samtidigt finns det två parter i detta och det är inga konstigheter med det.

– Båda bidrar oerhört, och i den bästa av världar får vi till förlängningar. Får vi inte det får vi se till att det blir ett bra avslut, säger Billy Magnusson

Även anfallaren Robin Hofsös kontrakt går ut efter denna säsong. En dialog med spelaren ska inledas.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan