Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Utbyggnad av Västkustbanan stoppar tågtrafik från ikväll

Öresundstågen på väg till och från Göteborg kommer inte att stanna i Landskrona och Helsingborg. Resenärer hänvisas istället till Pågatåg. Det gäller från och med klockan 23 på torsdagen. På en del sträckor ersätts tågen med bussar. Och på andra tar tågen en annan väg. Byggnationen ska pågå till och med den 23 augusti.

Text

Mellan torsdagskvällen och den 23 augusti kommer många tågpendlare på västkusten att behöva se över sina resplaner. Detta på grund av arbetet med att bygga dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station i Helsingborg.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Det är Trafikverket som fortsätter spårutbyggnaden mellan Ängelholm och Maria station i Helsingborg. Arbetet pågår mellan klockan 23 på torsdagskvällen och klockan 04.15 på måndag, den 23 augusti.

Öresundståg mellan Malmö och Göteborg kör, under perioden, via en annan bana och stannar inte i Helsingborg och Landskrona. Öresundstågen gör istället extra stopp i Kävlinge och Åstorp.

Annons

Den som ska ta sig mellan Helsingborg och Malmö får välja Pågatåg. Extrainsatta Pågatåg kör sträckan Kävlinge, Landskrona, Ramlösa, Helsingborg C, Maria station i båda riktningar.

Annons

Mellan Helsingborg och Ängelholm ersätter bussar tågtrafiken. Pågatågen som normalt kör mellan Helsingborg C och Förslöv är inställda.

Mellan Maria station och Förslöv ersätts tågen med bussar som stannar på samtliga berörda stationer.

Pågatåg mellan Helsingborg C och Halmstad är inställda under perioden.

Mellan Helsingborg C och Båstad ersätts tågtrafiken med bussar som stannar på samtliga berörda stationer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan