Annons

Annons

Helsingborg

Nu öppnar första restaurangen på nya mattorget på Knutpunkten

På Knutpunkten håller man på och färdigställer inför öppningen av det nya restaurangtorget, och imorgon torsdag är det premiär för den första av totalt fem restauranger.

Brödernas öppnar sin första restaurang i Helsingborg. Kökschef Philip Fagerström och restaurangchef Josef Lager visar upp.

Bild: Tom Wall

Annons

För den som passerat Knutpunkten eller Helsingborg C denna sommar har kanske märkt att byggarna arbetat i stort sett hela tiden. Belysning monteras, trappor färdigställs och bussterminalen får sig ett ansiktslyft

Men det har även skett förändringar uppe på stationens andra våning där det nya mattorget håller på att färdigställas.

När allt är klart senare i höst kommer fem helt nya restauranger att öppna, men redan på torsdag är det dags för den första att ta emot gäster.

Brödernas öppnade i somras sin första restaurang i Skåne på Hyllie i Malmö.

Bild: Tom Wall

Annons

Annons

Hamburgerkedjan Brödernas finns redan på flera ställen runt om i Sverige, men får nu sin andra restaurang i Skåne.

– För den resande är det lite känsla av en internationell flygplats, man ska kunna få något på löpande fot, säger Josef Lager, restaurangchef.

Restaurangens signum är hamburgare.

– Men vi har även sallader och en helt ny lansering för Brödernas i form av en frukostmeny, säger Josef Lager.

Eftersom flödet av folk som kommer till Helsingborg C börjar redan tidigt på morgonen ville de kunna tillgodose även de personerna.

– Det kan ju vara så att man missar sitt tåg, då ska man kunna sätta sig här och käka sin frukost. Men även de som är på löpande fot ska kunna ta en färdig påse som är laddad och klar.

Vad behöver man tänka på när man driver en restaurang på en tågstation?

– Det absolut viktigaste är ju att man måste tajma resenärerna. Det ska vara smidigt och gå snabbt, säger Josef Lager.

Restaurangens kökschef Philip Fagerström känner sig trygg med att personalen gör vad de kan för att ge kunderna sin mat så snabbt de kan.

– Det brukar ju vara en naturlig grej att man tävlar om att vara snabb i köket, säger han.

Arkivbild från under arbetet med att med att bygga det nya mattorget.

Bild: Björn Lilja

Annons

Annons

Peter Siroky arbetar som fastighetsförvaltare på Wihlborgs som äger huset. Han berättar att bygget med den resterande delen av mattorget väntas stå färdigt någon gång under hösten.

Som HD tidigare berättat blir det allt från asiatisk mat, italiensk och en kolgrill.

– Alla människor som passerar Helsingborg C ska känna att det finns mat som passar dem, säger han.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy